Képgaléria

2013.02.08. Készül az IGAZI JÉG... Még kilátszik a csövek fele, de elkészült az első cm IGAZI JÉG!!! :)

2013.02.07. Elérkezett ma az, amire lassan egy hónapja várunk... Elkezdték felengedni a pályát vízzel!!! smiley Vagyis csináljuk a jeget!!!! 

2013.02.06. Megérkezett a bútor a kiszolgáló sátorba! Szerintünk szép lesz nagyon! smiley

2013.02.05. Megkezdődött a hidraulikai blokk szerelése is. Ez a szivattyú fogja keringtetni a fagyálló folyadékot a csövekben.

Ez a fagyálló folyadék fog keringeni a csővezetékekben, és fogja jéggé dermeszteni a vizet.

2013.02.01. Az E.On elkezdte a mai napon az elektromos áram tápellátását kiépteni...

A folyadékhűtő gépek.

Megérkezett tegnap a "jégcsináló gép".

A jégpálya palánkja.

2013.01.28. Elkészült a jégpálya csövezése.

Ma a pálya nagy részét már csövek borítják, de maradt még bőven a letekerésre váró csőrengetegből.

A gépészek nekikezdtek ma a csövek letételének.

Egy vas szerkezet az alapja és arra jön majd a műanyag borítás.

A jégpálya palánkjai.

Vízszigetelő fólia is lekerült.

Hőszigetelő lapok.

Elkészült a dobogó deszkázása.

A dobogó deszkázása.

Felkerült az összes lámpa a pálya megvilágításához.

A gépészek is tovább szorgoskodtak. Összesen 800 darab csőcsatlakozót kell felszerelniük a 16 km csőhöz.

Elkészült a kiszolgáló sátor két "pagodája" is.

2013.01.12. A tegnapi nap folyamán a dobogó 1/4-ét tudtuk lefedni. Ma folytatjuk a munkát terveink szerint a nap végére kész a dobogó deszkázása is.

Ez elég időigényes folyamat, mivel minden egyes lábat (összesen 560-at) kell úgy beállítanunk, hogy a végén a dobogó tökéletesen vízszintes legyen.

A dobogó acélszerkezete a helyére került. Elkezdtük a padlófedését. Ez elég időigényes folyamat, mivel minden egyes lábat (összesen 560-at) kell úgy beállítanunk, hogy a végén a dobogó tökéletesen vízszintes legyen. Ehhez egy földmérő műszert használunk.

Most vízszintesbe kell hoznunk a kosárpálya dimbes-dombos aszfaltját. Ehhez egy dobogót állítottunk fel,  ami összesen 560 lábon áll majd.

2013. 01.03. Megtörtént a terület átvétele, a Város hivatalosan is rendelkezésünkre bocsátotta a területet. Kezdődhet az építkezés!!!

2013.01.05. Daru nap! Reggel elkezdtük egyenként felállítani a kapukat. Összesen 9 kapu alkotja a sátor vázát, amelyet egyenként, daruval kellett függőleges helyzetbe állítanunk.

A gépészek is tovább szorgoskodtak. Összesen 800 darab csőcsatlakozót kell felszerelniük a 16 km csőhöz, ebből ma 400 a helyére került.

2013.01.07. Tető alá került a teljes 800 m2 Felkerültek az oldalfalak. Néhány - kívülről nem feltűnő - biztonsági heveder és rögzítő elem felszerelése is a mai napon történt meg. A "hideggyár" szerelése is megkezdődött, az első csövek rögzítései lettek felszerelve.

Kora délutánra állt mind a kilenc láb. A délután a kapuk összekötésével folytatódott. Minden kaput 11+2 tartó rögzít a következőhöz.

Olyan erős ponyvából építjük a sátor tetejét, hogy egy ember biztonságosan közlekedhet rajta.

A szerkezet összsúlya közel 8 tonna! Egy normál méretű kamionnak kétszer kellett fordulnia, hogy mindent kivigyünk. 10 ember kellett ahhoz, hogy fel és lepakoljuk a cuccokat.

Estére 10 m lefedésre került a 40 m-ből. Felkerültek a két sátorvég függőleges falainak a vázai is. Az oldalfalponyvák fele is a helyén volt estig.

Összesen 9 kapu alkotja a sátor vázát, amelyet egyenként, daruval kellett függőleges helyzetbe állítanunk.